Thursday, April 02, 2009

Dato'CT ketemu Tuan Guru..


KOTA BHARU, 2 April: Penyanyi nombor satu Negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin hari ini mengadakan kunjungan hormat ke atas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Pertemuan yang diadakan di Pejabat Menteri Besar yang berlangsung kira-kira setengah jam itu turut dihadiri suaminya, Datuk Seri Khalid Jiwa atau lebih dikenali dengan panggilan ‘Datuk K’.

Siti Nurhaliza yang lebih mesra dengan panggilan ‘Siti’ mengambil peluang bertemu dengan Tuan Guru sempena dengan persembahannya di negeri itu sempena keputeraan Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra yang ke-59 di sebuah hotel malam tadi.

Sempena dengan kunjungan julungkali itu, Siti Nurhaliza turut menyampaikan cenderahatinya buat Tuan Guru dan begitu juga Tuan Guru turut menyampaikan cenderahati kepada pasangan suami isteri itu.

Datuk K sempat bertanya tentang kesihatan Tuan Guru khususnya berhubung masaalah penyakit yang dihidapi ketua kerajaan itu.

Siti ketika ditemui melahirkan rasa syukur kerana hasrat yang telah lama diidamkannya itu untuk bertemu akhirnya membuahkan hasil walaupun pertemuan itu hanya secara spontan tanpa dirancang awal.

Menurutnya, selama ini beliau hanya mengenali Tuan Guru hanya dalam media masa dan televisyen sahaja, tanpa bertemu secara dekat.

“Alhamdulillah Tuan Guru bersedia menerima kunjungan hormat saya dan suami dan pertemuan ini sebenarnya tiada sesuatu yang istimewa sebenarnya, maksudnya tiada agenda apa-apa.

“Orang kata sepanjang hidup ni nak juga lah bertemu dengan Tuan Guru kerana saya begitu menghormati beliau secara peribadinya,”ujarnya lagi.

Setelah bertemu dengan Tuan Guru, beliau semakin mengenalinya sambil menyifatkan Tuan Guru seorang yang berpegang pada prinsip serta ajarannya yang tersendiri. - siasahdaily

(dipetik dari http://www.tranungkite.net)

Arrrggghhhh!!! Why?? Why???

Huaaaaawwwaaaa!!!! Why?? why??
This was all my fault....
Kalaulah aku tak memandai nak tukar setting...
Kalaulah aku tak rimas dengan ruang sempit tu...
Kalaulah aku tak memandai nak edit HTML...
Kalaulah aku buat assignment daripada lepak kat blog...
Kalaulah aku tak buat semua tu...
Tentu mende ni tak jadi...
Tentu blog aku tak jadi macam ni...
Tentu tak secerah seperti in...
Tentu masih ada rama-rama pink ditepi....
Tentu blog aku cun macam dulu...
Tentu blog aku menarik macam selalu...
I am sorry my dear blog...
I got no time to edit...
I am too lazy to do it....
I don't want to do it...
Huwaaaaaaa......... Biarlah begini.........